Eseménynaptár

Nem lesz esemény a közeljövőben!

Szülői levelezőlista

Google Csoportok
UAZ restaurálás
Írta: Kenéz Zoltán   
2010. március 20.
 Hosszú ideje megoldatlan problémánk volt a portyák, táborok alkalmával a felszerelések szállítása. Rendszerint csapatparancsnokunk, Kolozsváry Laci autójával és a sajátunkkal oldottuk meg, illetve néhány szülő is rendszeresen segített, azonban az erdei terep többször is komoly kárt okozott ezekben a járművekben. Volt már olyan táborhelyünk is, amit személyautóval meg sem lehetett közelíteni, ekkor például a pilisszentiváni cserkészcsapat UAZ-át kölcsönöztük.
 
Tavaly nyáron sikerült megvásárolnunk egy UAZ 452 típusú terepjáró kisbuszt (9 személyes személyautó), amely a nyári táborunkban próba jelleggel már ott volt. A téli szezonban az Egyesület és Triff Ferenc segítségével a karosszériáját teljes mértékben kijavították, az állapotát helyreállították és szépen le lett festve. Emellett nagy örömünkre kapott az autó egy teljes tetőcsomagtartót. A műszaki felújítást is elkezdtük már a Sün és Tigris őrs néhány lelkes tagjával: új fékpofákat  és váltókulisszát kapott. A tavasz elején szakember segítségével teljesen át szeretnénk nézni, hogy ne hagyjon bennünket sehol cserben.
Lehetőségünk nyílt rá, hogy a vizsgáztatással egyszerre benzin-gáz üzeművé alakítsuk, ami az üzemanyag költséget majdnem felére csökkenti. A vonóhorga révén képes annak az utánfutónak a vontatására, amit az Egyesület ajándékba kapott korábban Erdélyi Pétertől.
Így a tervek szerint a kisbusz belső tere, tetőcsomagtartója és az utánfutó segítségével egy 50-60 fős cserkésztábor teljes felszerelését le tudjuk szállítani ezzel az egy saját járművel és a tábor alatt a vásárlás és a vízhordás is megoldott.

Az UAZ fent leírt teljes és biztos üzembeállításához szeretnénk kérni a Ti segítségeteket is. Az autó idei naptára egyre inkább kezd betelni, nem sok időnk maradt április 9-ig, amikor is a Pilisi Cserkész Találkozó (PCST) kezdődik. (Június 24-27. Kiscserkész tanyázás, Július 6-16. Cserkésztábor, Augusztus 2-12. ConCordia 2010 Közép-európai Cserkésztalálkozó, egyéb rajportyák)

Kérünk minden szülőt, hogy akinek van lehetősége, az támogassa az UAZ üzembeállítását, akár anyagi, akár szaktudásbeli felajánlással, hogy végre teljes mértékben megoldódjon ez a régóta húzódó nehézség és nekünk cserkészvezetőknek több időnk jusson gyermekeitekre és a programok szervezésére.

Akinek van lehetősége segíteni, az kérem, keressen meg a következő elérhetőségek valamelyikén: 20/770-0998, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 
< Előző   Következő >
Netkorzo Online Kft.