Eseménynaptár

Nem lesz esemény a közeljövőben!

Szülői levelezőlista

Google Csoportok
Az U(J)AZ - túra
Írta: Stadi   
2009. szeptember 07.

Szeptember első hétvégéjén az ÖCsiSüTi és a vezetőség néhány elszánt tagja egyedi szórakozásra adta a fejét...

Mint az köztudott, a csapatunk a nyár során új műszaki eszközzel gyarapodott, név szerint Ivánnal, az UAZ-zal. Vele és a szentiváni cserkészek ugyanolyan gépével vágtunk neki a Garancs úttalan útjainak. Sajnos az előkészületek során a motorindítással problémák voltak és emiatt nem sikerült a megbeszélt találkozó a lőtéren, így a másik csapat egészen az otthonig jött el.

 

Nagy végre sikerült a gépet menetkész állapotba helyezni és indulhattunk is. A lakópark széléig minden simán ment, de ekkor a másik UAZ motorja nem túl bíztató zörejt hallatott. Többszöri átnézés után sem jöttünk rá a hiba okára, ezért tovább indultunk. Még pár kényszermegállást is be kellett iktatnunk a probléma miatt, de haladtunk a tó felé. Út közben alkalmunk nyílt a kocsi erejének kipróbálására, mert több meredeken is felfelé vitt az utunk a lányok nagy örömére. Miután a másik csapat majdnem összetörte magát egy gyors lejtmenettel (mindezt hátrafelé), beiktattunk egy újabb pihenőt, amire a másik gép vízforralása miatt volt szükség. Ennél a pihenőnél derült ki, hogy a zöldebb járgány önerejéből képtelen megmozdulni, mert feltehetően megszorult a főtengelye. Ez volt a lehető legjobb hír a semmi közepén. Szerencsére a mi Ivánunk fittebb volt és lehúzta a hegyről a gépet. Miután áttaroltunk egy szántóföldön, sikerült kijutnunk a Tinnyei útra ahol Bálint nagy segítségünkre volt a forgalom megakadályozásában, ugyanis egy ki tudja honnan szerzett, útépítés táblával tartotta fel az autókat. Ekkorra már Zoli vezetői pozícióját András vette át, akinél slusszpoénként kiderült, hogy nem volt jogosítvány.

 

Autókonvojunk, nagy szerencsére, sikeresen megérkezett az otthonba, ahonnan a szentiváni csodagép, az extraként beépített szirénával harsogva, némi segítséggel sikeresen hazakerült.

 

Reméljük, hogy legközelebbi alkalommal, már mindenféle műszaki problémától eltekintve tudjuk élvezni a benzinégetést.

 

 

                                                                                                          Stadi

                                                                                                          Tigris őrs

 

 
< Előző   Következő >
Netkorzo Online Kft.