Eseménynaptár

Nem lesz esemény a közeljövőben!

Szülői levelezőlista

Google Csoportok
Minden kezdet nehéz - Szilézia 2008
Írta: Administrator   
2008. augusztus 02.

SilesiaKissé döcögősen, de annál jobb kedvvel indult a IX. Közép Europai Dzsembori a 160 főnyi magyar cserkész számára. A nyár elején és a szerdán kezdődött csobánkai előtábor sikeresen elérte célját, így augusztus elsején délelőtt hét jól összeszokott raj szállt fel a négy buszra, amelyekkel késő délutánra érkeztünk meg a Chorzów-i Olimpiai Stadion mellett elterülő parkba. A kissé hosszas regisztráció során a fél társaságnak sikerült megszereznie arcképes azonosító kártyáját, amellyel a többieket, csak az éjszaka folyamán ajándékozták meg a szervezők.

Fotók a táborról a Képgalériában. 

Az est és a tábor fénypontja, a megnyitó ceremónia este 8 órakor kezdődött. A világ minden tájáról ékező cserkészeket a sziléziai „bányarém” fogadta, ezután 23 nemzet zászlói vonultak be és emelkedtek a magasba. A ceremónia közben többször felzendülő hatalmas éljenzést és üdvrivalgást rendre a magyar kontingens határozta meg, ez a virtus mellett annak is köszönhető, hogy hazánkat képviseli az egyik legnagyobb létszámú kontingens.

A fürdés a már megszokott konténerekben zajlott, azzal a különbséggel, hogy az első este még nem volt feltüntetve, hogy melyik konténert, melyik nemnek szánták a szervezők…

Reggel jött az újabb próbatétel: a teán kívül nem volt ivóvíz, és a délelőtti program is másfél órás csúszással kezdődött. Még szerencse, hogy a magyar cserkészeket nem ejtették a fejükre! A konyhasátor előtt addig sikerült az angolul nem tudó IST-sel beszélgetnünk, míg hajlandó volt odahívni a vezetőjét. Ezután már csak az ő hasába kellett lyukat beszélnünk és szűk fél óra elteltével már adogatták is ki az ásványvizes rekeszeket számunkra egy távoli kis raktárból. A délelőttre kiosztott skanzen látogatás kezdetéig pedig nagyszabású „leveles a május „ játékba kezdtünk, amibe szép számmal kapcsolódtak be más nemzetek cserkészei is.

Kedvünk még az ebéd után kezdődő eső sem szegte. Bízunk benne, hogy ezek a kezdeti nehézségek lassan megoldódnak és a későbbiekben az időjárás is kegyes lesz hozzánk!

 

Üdvözlünk minden szülőt és cserkészt innen Lengyelországból, a Szilézia 2008 táborból!

 
< Előző   Következő >
Netkorzo Online Kft.