Eseménynaptár

Nem lesz esemény a közeljövőben!

Szülői levelezőlista

Google Csoportok
Aranyérem a Katasztrófavédelmi versenyen
Írta: Sün őrs   
2007. április 17.

Jakó olt!Budaörsön a Katasztrófa védelmi verseny területi fordulója idén március 28-án került megrendezésre. A Csaba királyfi cserkészcsapat Sün őrséből négyen vettünk részt a megmérettetésen.

Reggel 7-kor indultunk két kísérőnk Dr. Kolozsváry László, csapatparancsnok és Kenéz Zoltán őrsvezető vezetésével. A budaörsi parkban már sok fiatal gyülekezett, mikor megérkeztünk. A regisztráció után Petró Tibor, a budaörsi kirendeltség vezetője, ismertette a részleteket. A verseny főleg gyakorlati feladatokból állt, amely különböző veszélyhelyzetek megoldását imitálta. Kellett sebesült társunkat szállítanunk teljes védőöltözetben, menekülő, bekötött szemű embereket végigvezetnünk egy labirintuson beszéd nélkül, ezen kívül gyakoroltuk a homokzsák pakolást, a túlélő csomag összeállítását és a sebellátást is. Az egyik legizgalmasabb feladat a lángoló tűztálca eloltása volt. A verseny elméleti részében teszteket töltöttünk ki mellyel a tűz-, polgári-, katasztrófavédelmi és rendészeti ismereteinkről adtunk számot. Éreztük, hogy a felkészülésnek köszönhetően jól helytálltunk, de a verseny utáni eredményhirdetésen mégis meglepett bennünket, hogy első helyezést értünk el. A versenyen 24 csapat indult két korosztályban. Mi a fiatalabb 5-8. osztályosok korosztályba tartoztuk, ahol 20 csapat közül sikerült elhoznunk az aranyérmet. A verseny abszolút győztese az idősebb kategóriából került ki, ők vihették haza a vándorserleget egy évre.

Az egész verseny jó hangulatban telt, sok hasznos tapasztalatot szereztünk a felkészülés és a verseny során egyaránt, amit szükség esetén majd hasznosítani tudunk. Az első helyezéssel egy ajándékcsomagon kívül az is járt, hogy csapatunk részt vehet április 27-én a Katasztrófavédelmi verseny megyei fordulóján a Szentendrei Skanzenben.

 

                                                                                                                          Bazsinka Levente
                                                                                                                          Domokos András
                                                                                                                          Kauser Jakab
                                                                                                                          Vadas Dániel

 
< Előző   Következő >
Netkorzo Online Kft.