Eseménynaptár

Nem lesz esemény a közeljövőben!

Szülői levelezőlista

Google Csoportok
A hosszú-völgyi tábor

Nagybörzsöny 1998

TáborAz őrsök felverik sátraikat, elhelyezik egyéni felszereléseiket. Elkezdjük építeni a közös létesítményeket, a sorrendet, a tennivalókat, az egyes munkákat végzőket a napostiszt jelöli ki és osztja be. Ha egy munka elkészül jelenteni kell a napostisztnek.
 1. vasárnap
  Az őrsök felverik sátraikat, elhelyezik egyéni felszereléseiket. Elkezdjük építeni a közös létesítményeket, a sorrendet, a tennivalókat, az egyes munkákat végzőket a napostiszt jelöli ki és osztja be. Ha egy munka elkészül jelenteni kell a napostisztnek.
  Hosszúv11
 2. hétfő
  Délelőtt Péter-Pál napja alkalmából résztveszünk a nagybörzsönyi ünnepi misén. Utánna a táborépítés folytatása. Mosdót, latrinát építünk, rendberakjuk a tábor
  egész területét, eltüntetjük a forgácsnyomokat, stb. Délután befejezzük a
  táborépítést. Az őrsök kicsinosítják körletüket, befejezzük az esetleg elmaradt munkákat.
 3. kedd
  Délelőtt kirándulunk Nagybörzsönybe, ahol megnézzük a vizimalmot, a bányásztemplomot és a Szent István kápolnát. Délután térképészeti gyakorlat: a terepen örsönként gyakoroljuk a tájolást, az álláspont-meghatározást, a térképolvasásat.
  Hosszúv10
 4. szerda
  Délelőtt forgószinpad. Az őrsök törvénymagyarázattal, ruházati szabályzattal, térképészettel, csomózással, játéktanulással, elsősegéllyel, cserkésztörténelemmel és játékkal foglalkoznak.Délután felderítőtúrát teszünk a Hosszúvölgy felső szakaszához. Métázásra, labdajátékokra alkalmas játszóhelyet keresünk.
 5. csütörtök
  Portya a Börzsöny egyik legszebb vidékére a Salgóvárhoz. Az őrsök felváltva vezetnek térkép alapján, kijelölt útvonalon.
  Útközben ebédelünk az őrsönként vitt elemózsiából.
  Térkép
 6. péntek
  Délelőtt játék a nagybörzsönyi focipályán. Délután felkészülünk a holnapi akadályversenyre. Az állomásvezetőket lehet kérdezni törvénymagyarázatról, ruházati szabályzatról, jelvényekről, térképészetről, csomózásról, játéktanulásról, elsősegélyről, cserkésztörténelemről, magyar mondavilágról és a népdalokról.
 7. szombat
  Délelőtt őrsi akadályversenyen veszünk részt. Az őrsök és a cserkészek számot adnak arról, hogy mennyit gyarapodtak cserkésztudományok terén az elmúlt napokban. Az ügyes megoldásokat, a cserkészek viselkedését figyelik és minősítik az egyes állomások vezetői. Délután folytatjuk az akadályversenyt. Most dől el melyik őrs lesz a verseny első helyezettje, kik voltak azok, akik számára ez a tábor a legtöbbet adott.
  Hosszúv9
 8. vasárnap
  Délelőtt a katolikusok egyenruhában sorakoznak és elindulnak a nagybörzsönyi szentmisére.
  A reformátusoknak ez idő alatt Csízi István tart a tábor területén csendesórát.
  Délután elkezdjük a tábor bontását,
  mivel holnap érkezik a felszerelést elszállító kisbusz.
  Ma elő kell készíteni a bontást és csomagolást, nehogy kifussunk az időből.
  Lebontjuk a nélkülözhető építményeket, csak a sátrak, a zsászló és a mosdókörlet maradhat. Amit lehet elcsomagolunk és a szersátorban helyezzük el.
 9. hétfő
  Táborzárás. Lebontjuk, letisztítjuk és összecsomagoljuk a sátrakat, a közösségi- és raktársátrat, rendbehozzuk a tábortűz helyét, rendbe rakjuk a használt faanyagot. Lebontjuk a mosdót, a latrinát, helyünket eltüntetjük. Összecsomagolja mindenki egyéni felszerelését, úgy, ahogyan az érkezéskor volt. A felszerelést berakodjuk a kisbuszba. Táborbontás után zászlólevonás.

 

Ezúton is szeretnénk megköszönni Ormay József táborparancsnok és Ormay Józsefné táborparancsnok-helyettes munkáját.

 
< Előző
Netkorzo Online Kft.